Ορισμένες ευαίσθητες κατηγορίες τροφίμων απαιτούν μεγαλύτερη προστασία. Ελιές, καρυκεύματα, μπαχαρικά, λουκάνικα και πολλά άλλα έχουν επιπλέον ανάγκη προστασίας από το οξυγόνο. Με την ειδική εφαρμογή λευκού ή διάφανου IML με προστασία από το οξυγόνο, που καλύπτει τη μεγαλύτερη επιφάνεια της συσκευασίας, επιμηκύνεται η ζωή των προϊόντων στο ράφι ή το ψυγείο. Το υλικό επιτρέπει την εισχώρηση οξυγόνου σε τιμές λιγότερες του 0,79cc/m² ανά ημέρα (23oc, 50%RH, σε 100% O2).